
کسب مدال طلای تاریخی توسط ارشد ندیم در المپیک
ارشد ندیم، پرتابگر برجسته پاکستانی، روز پنجشنبه با کسب مدال طلای پرتاب نیزه در مسابقات المپیک، تاریخساز شد. او با شکستن رکورد المپیک در دومین پرتاب خود به طول ۹۲.۹۷ متر، قهرمانی را از آن خود کرد و اولین مدال طلای پاکستان در رشتههای فردی در تاریخ المپیک را به دست آورد. این مدال، همچنین نخستین طلای المپیک تابستانی پاکستان پس از پیروزی تیم هاکی این کشور در سال ۱۹۸۴ محسوب میشود.
شکست نیراج چوپرا در برابر ارشد ندیم
در این مسابقات، نیراج چوپرا از هند که عنوان قهرمان پیشین را داشت و به عنوان مدعی اصلی شناخته میشد، با ثبت بهترین پرتاب خود به طول ۸۹.۴۵ متر به مدال نقره دست یافت. چوپرا که در مرحله مقدماتی عملکرد چشمگیری داشت، در پنج تلاش دیگر خود موفق نبود و همین مسئله باعث شد که تنها یک پرتاب موفق داشته باشد.
مدال برنز برای اندرسون پیترز از گرانادا
اندِرسون پیترز از گرانادا با پرتابی به طول ۸۸.۵۴ متر، مدال برنز را به دست آورد. پیترز، که پیش از این دوبار قهرمان جهان شده بود، در المپیک توکیو نتوانسته بود به فینال برسد و این مدال برنز برای او لحظهای رهاییبخش بود. در همین حال، جاکوب ودلیچ از جمهوری چک که در توکیو مدال نقره گرفته بود، در این مسابقات به مقام چهارم رسید.
ارشد ندیم و موفقیت در المپیک پس از شکست چوپرا
پس از آن که چوپرا در آخرین تلاش خود نتوانست برتری را از ندیم بگیرد، ندیم زانو زد و زمین را بوسید تا پیروزی خود را جشن بگیرد. او که در المپیک توکیو به مقام پنجم رسیده بود، سال گذشته در مسابقات جهانی نیز مدال نقره را به دست آورده بود. این ورزشکار ۲۷ ساله، به چالشهای ورزشکاران غیرکریکت در پاکستان اشاره کرده و گفته بود که امکانات و منابع برای ورزش او بسیار محدود است.
تاثیر موفقیت ندیم بر ورزش پاکستان و مقایسه با هند
با این حال، ندیم امیدوار است که موفقیت او بتواند وضعیت ورزشکاران در پاکستان را تغییر دهد، بهویژه که موفقیت چوپرا در هند و تعداد زیاد دنبالکنندگان او در اینستاگرام نشان داده که چگونه یک مدال المپیک میتواند باعث افزایش توجه به یک رشته ورزشی شود. سباستین کو، رئیس فدراسیون جهانی دو و میدانی، نیز تاکید کرد که عملکرد چوپرا تأثیر زیادی در بالا بردن سطح توجه به دو و میدانی در هند داشته است.